Tehnologie

Radiografia dentara intraorala digitala vine in sprijinul pacientului prin doza redusa a radiatiei aplicate, aducand medicului stomatolog detalii care pana de curand nu puteau fi observate cu filmul clasic analog.

Toate aceste detalii furnizeaza medicului mai multa informatie, necesara pentru un tratament corect si complet.

Realizarea efectiv a acestor radiografii se face cu ajutorul placutelor imagine fosforice care imita dimensiunile de baza ale formatelor filmelor intraorale clasice.

Dupa expunerea in gura pacientului, fiecare placuta fosforica este scanata cu ajutorul SCANERULUI DIGITAL de placi imagine.

In continuare, imaginile sunt prelucrate pe calculator cu ajutorul softului specializat, apoi sunt printate pe filmul DIGITAL si/sau trimise prin e-mail medicului stomatolog.

 

RX Digitale combinate se obtin prin aducerea mai multor imagini radiologice dentare Digitale pe acelasi film, utilizand softul specializat si o imprimanta medicala de rezolutie ridicata.

Se pot combina astfel, imagini panoramice (extraorale) digitale, cu imagini retroalveolare (intraorale) digitale.

Pe acest film, imaginile sunt prezentate atat in marime naturala (scara 1:1) cat si posibilitati de imagini marite sau negative in cazul incidentelor intraorale sau extraorale DIGITALE.

Medicul stomatolog poseda in acest fel informatia medicala intraorala si extraorala pe acelasi film DIGITAL.